Ställa om klockan

Glöm inte nu att kl.02 blir klockan 03. En timme mindre att sova imorgon!

Nattis Nattis

Vart tog han vägen?


Lördagsbudget

Här kommer lite lördagsbudget, bara kavajen kan kosta 1400:-. Glöm nu inte att ha släckt i en timme!
image242
Kavaj:Ellos
Klänning:Topshop
Väska:Asos
Skor:Din sko
Armband:Cocoo

Visa att du bryr dig!

image237
Nu på lördag den 29 mars klockan 20-21 kommer miljontals människor runtom på vår jord att släcka sina lampor som en signal till världens ledare att ta klimathotet på allra största allvar. Världsnaturfonden WWF, en av initiativtagarna till Earth Hour, uppmanar företag, politiker och privatpersoner att ansluta.
Emma är en av dom som kommer att släcka ner ikväll, ska du?

Stora halsband

Trenden är ju att ha stora halsband. Personligen så är det inget för mig, passar inte mig helt enkelt. Jag håller mig till mina med berlocker och långa kedjor.
image236

Skinnjackan

Så snyggt att bryta av med skinnjackan. Alla dessa 3 damer har verkligen lyckats!
image235

Lite coolt svenskt

Träskor och vackra armband. Svensk design på högsta nivå!

Obs! Hon heter Åsa Westlund, blev lite fel:)
image229

Hjälp med blogg!

Finns det någon som kan förklara den vita färgen i högra hörnet? Jag håller på att bli galen. Vill så gärna ha en annan bakgrundsfärg än den vita och samtidigt ha en header, men det verkar inte funka. Någon som vet varför och kan hjälpa mig? Pleaseee...:)

Tips!

Har fått tips om ett nagellack, det ska visst funka riktigt bra. Någon som testat Nails Inc? Finns att beställa i 4-pack hos asos för cirka 230:-
image231

Tävlingar

Vad tycker ni om att ha tävlingar på bloggen? Vad ska det vara för tävling, ska man svara på frågor, länka till varandra eller hur ska den gå till? Vad ska man vinna då? Vad är en bra vinst? Personligen tycker jag det ska vara en tävling som inte pågår allt för länge och hellre lite mer mindre vinster än en enda som t.ex ett armband, helst en riktigt härlig goodiebag med överraskningar! Vad tycker ni? Kom med förslag så får vi se vad som kan hända:)
image230

Carolina Gynning kampanjar

En mycket god vän till mig har tillsammans med fotografen Andrea Belluso kämpat på med Abecitas 75-års kampanj. Carolina Gynning frontar hela kampanjen som en 50-tals pinuppa:), vilket passar henne, hela temat passar henne. Man ser dock inte bilderna så bra här, men dom blev verkligen bra!
image228

Hur kunde jag?

Missa det här? Var har jag varit? Tycker själv att jag har ganska bra koll när det gäller den här typen av musik, men det här har jag missat totalt. Någon som känner till honom?
Mycket musik på bloggen idag, men det är fredag och jag har pluggat klart! :)

Fredagsnöje

Hur cool är inte Veronica Maggio? Så schysst stil och hennes musik är så grym. Ser mycket fram att få lyssna på nya skivan som hon gjort tillsammans med Khilen från Snook, för övrigt hennes pojkvän:) Här är nya sigeln "Måndagsbarn"
image227


Hanna Fridén

Hon är så klok och smart denna 21-åriga tjej. Hon verkar så engagerad i det hon gör. Verkligen en bra förebild för många!

Tavla

Var ju på en utställning för någon vecka sedan och fastnade för den här tavlan. Konstnären kallar den för "The Swedish girl"...passande namn:) Den var riktigt cool med alla färger!
image220

Största hiten på 90-talet

Satt igår och kollade på MTV då dom visade band som hade haft sin största hit under 90-talet. Ett av banden var Color Me Bad. Kommer ni ihåg dom? Sångaren var mycket populär och väldigt snygg tyckte man då. Tyvärr har en del hänt sen sist. Idag är han med i nån TV-show där gamla stjärnor sätts ihop till ett nytt pojkband.image226

Ännu mer armband

Nu har det kommit ännu fler armband hos cocoo. Dom här gillar jag, speciellt dom nedersta!
image225

Inspirera

Jag skulle vilja rekommendera en bok om inspirerande ideér. Den här tar jag fram då och då. Den är skriven på ett enkelt sätt och väldigt positiv. Den berättar om hur ideér kom till t.ex. hur uppstod Levis, varför blev jag entreprenör osv. På sista sidorna kan man själv skriva ner tips och ideér man kommer på eller vad som kan vara inspirerande. Boken är för mig iaf inspirerande och dessutom kan du välja färg när du ska köpa den!
image224

Schampo

Har diskuterat lite om schampo med bl.a Sessan. Hon kör precis som jag med LÓreal Prof. som finns hos frisören. Serien passar mig bra som har tunna hårstrån, men många. Håret är lätt att kamma ut efter schampo och balsam + lite extra fuktgivande volym med spraybalsam. Jag beställer mina hos Bellbox eller besöker deras butik här i Göteborg. Det här är en del av vad jag använder idag:
image223

L Wallins makeup-serie

Nu har Lars Wallin gett sig in i skönhetsbranschen. Den 1:a maj släpps hans makeup på Åhléns City i Stockholm. Ganska dyrt (225:- för läppglans), men förpackningarna verkar bli jättefina. Mer går att läsa här!
image222

Nagellack

Här är mina favoriter som jag använder just nu. Dålig bild från mobilen så färgerna blir inte rättvisa. Dom går mellan orange, rosa och vinrött.

Reklam på bloggen!

Jag har valt att ha en reklamfri blogg. Många vill ha reklam på sin blogg för att tjäna en liten hacka. Personligen tycker jag att det emellanåt kan förstöra läsningen av en blogg då det ligger reklam överallt som tar större plats än bloggen. Men lägger man det snyggt så att det inte stör så kan det vara okej. Eftersom jag valt en reklamfri blogg så borde det ju inte finnas reklam? Men det gör de ju..längst ner har jag en banner från cocoo.se. Jag har valt att sätta ut den för att jag tycker att hennes prestationer med sin smyckesbutik ska lyftas och få all reklam hon bara kan få. Hon sliter och är driftig. Kvinnliga entreprenörer behöver uppmärksammas och jag tycker att hon lyckats väl med sin webbutik. Därför har jag reklam från cocoo och kommer så att ha!

Trendigt?

Här är en trend som jag verkligen inte hoppas på. Har läst på en del bloggar att de verkar komma tillbaka med trashiga jeans. Jag hoppas verkligen inte och jag lovar mig själv att aldrig falla för denna "trend".
image216

Jag skäms!

Jag skäms att jag satt mina fötter i det här landet. Observera att det är starka bilder!

Ingen hit!

Jag hoppas verkligen att detta är en fluga som flyger snabbare än snabbast. Fy så hemskt, vad är tanken?
image215

Min necessär

Pernilla retar mig för min necessär som jag fått av svärmor för några år sedan:). Visst, inte det senaste, men den är praktisk och som ni ser så får mycket plats. Bilderna är tagna med mobilen så dom är lite suddiga.

Prison Break tillbaks

Som jag har väntat, äntligen tillbaks på TV3 den 31/3 Kl:22 Glöm inte, ska bli så spännande!
image212

Lindex Skylt

Fasiken vad det strular här på blogg.se. Kan dom inte meddela när bloggen ligger nere? Men man får väl stå ut till den 28:e. Här är iaf ett skyltfönster som jag gått förbi några gånger (bild tagen med mobilen). Det är så fina färger ihop, det cerise och den gråa kjolen. Strumporna vet jag inte, kanske strumpbyxor istället. Snyggt är det!
image211

Vårigt halsband!

Många vill nu ha stora halsband, men jag håller nog mig kvar i denna stil med lång kedja och berlocker. Den här är så söt i somriga färger. Kanske lite högt pris. Gulligt namn Timi Collection har valt på serien: Happy Hats:)
Finns att köpa hos accessora som också har en bra blogg om accessoarer!
image210

Apple i 2 våningar

På fredag är det invigningskalas för nya Macforum i Nordstan. Tänk dig 2 våningar med Apples produkter...härligt och jag måste dit och kika.
image209

Perfekta kjolen

Jag är fortfarande på jakt efter den perfekta kjolen, en jakt som kanske aldrig tar slut?! Här kanske jag har kommit ganska i närheten av vad jag söker, vippig, fickor, inte för kort och helst svart. Kjolen med stjärnor var också söt, men är inte lika användbar som den svarta. Dessa kommer från asos!
image208

Bloggstrul

Det går inte att göra nånting på bloggen ikväll. Får hålla ut tills den nya plattformen är klar. Bloggen ska funka som vanligt efter den 28:e vilket jag verkligen hoppas på!

Armband med budskap

Nu är det armband med budskap som gäller hos cocoo. Till viss del kan det vara snyggt, blanda dom i så fall med lite stelare armband! Dom armbanden som är med rosett ser ut som mina hårsnoddar!
image207

Nicole Richie som smyckesdesigner

Nu ska hon börja designa en egen smyckeskollektion. Smyckena kommer att produceras av samma företag som producerade Heidi Klums smycken. Dom smyckena kändes så där, dock är armbanden ganska fina. Hoppas Nicole gör lite coola smycken som passar hennes personlighet!

TV-Serie The Hills

Jag har hittat en ny favoritserie efter Gossip Girl, nämligen The Hills. Favoriten är Lauren. Nu ska jag leta upp gamla avsnitt!
image206

Tröstshopping

Som tröst för min upprördhet så skulle jag vilja shoppa denna underbara plånbok, en lite billigare variant av Pradas. Den här kommer från asos!
image205

Min blogg

Debatten går het om modebloggarna. Dom som är emot dessa bloggar är enligt min uppfattning snabba på att döma ut alla tjejer och kvinnor som bloggar om sina intressen. En blogg är som bekant en webbdagbok som i första hand är till för mig och mitt ego. När jag läser en del av inläggen som är emot dessa bloggar så pekar dom på att bloggande tjejer och kvinnor är utan intelligens och att det saknas en substans i deras blogg. På något sätt tar jag åt mig och väljer då att skriva av mig på min alldeles egen blogg. För det är ju ändå det som är så fantastiskt, att alla vi tjejer och kvinnor får en chans att helt öppet uttrycka vad vi tycker om/inte tycker om. Skulle det vara fel?

 Jag tror att vi är kvar i de stora könsollernas värld fortfarande och där får inte vi ta männens plats. För de är ju det vi har gjort, männen uppfann plattformen och tekniken för att vi skulle blogga, och nu bloggar alla tjejer/kvinnor så mycket att makten har fördelats över till de kvinnliga bloggarna. Och där är felet anser vissa manliga debattörer, makten har bytt sida! Oj, vad jag går igång på det här:) och jag tänker inte blanda in politik eller påstå mig vara radikal feminist! Nu väntar vi bara på svar på tal från Ebba och debatten hålls i liv!

In i debatten igen

Ytterligare artiklar har tillkommit i debatten om modebloggarnas påverkan på de yngre tjejerna. Det är ju framförallt Blondinbella och Ebba Von Sydow som lyfts fram igen!!! Lisa Magnusson har idag skrivit en intressant artikel om ämnet och skriver bl.a. att folk vill alla dessa modebloggare så väl, men att ingen bryr sig om att fråga läsarna hur påverkade de egentligen blir. Det finns ingen som helst undersökning som visar denna påverkan och därmed köphets som påstås, men var så säker snart kommer den. Alla dessa debattörer har rätt i vissa delar, men framförallt så är det deras åsikt och inte något som säger att så ska det vara.

Det är ju ganska enkelt att hoppa på yngre tjejer som bryr sig om ytligheter för så ska det ju inte få vara i dagens samhälle. Dessa yngre tjejer måste ju skyddas från sina intressen om det ytliga och där kommer bl.a. Tobias Persson in, han vill ju så gärna skydda dessa tjejer från slavariet att de tvingas shoppa. Han vill att dom ska fortsätta bygga infrastrukturen i samhället i form av järnvägar, men är det inte de dom precis gör? Dom har sannerligen byggt bloggvärlden till helt nya möjligheter och chanser!
Järnvägarna byggs ju idag av medelålders gubbar som inte ens klarar av att bygga en järnväg hela vägen till Sälen, som Ebba påpekar i sin blogg. Så visst hade det varit bättre om dessa pigga, coola och driftiga tjejer var med och byggde järnvägarna så det kanske händer något?!

Armband

Stela armband fortsätter att stila och guld verkar stort nu. Själv föredrar jag silver och kommer fortsätta med det. Silver blir säkert stort till sommaren igen och då med det turkosa inslagen. Här är några fina stela armband som jag hittat hos Coach. Jag hittar tyvärr ingen som levererar till Sverige, men det går att hitta dessa billigt på ebay!
image204

Morgonmys

Pernilla har efterfrågat lite morgonrockar. Jag skulle verkligen behöva en ny och jag tar gärna den från Sonia Rykiel (den längst ner) eller Juicy Couture (dom 2 översta). Är det något som glöms bort så är det ju inköp av en ny morgonrock så tack för påminnelsen. Dom två andra morgonrockarna kommer från Lindex och Ellos!
image203

TV-kväll

Ska precis spana in "So you think you can dance", känns så där, men vi får se. Sen är jag extremt upptagen mellan 21.15 till 21.30, knappt att krigslarmet skulle kunna få bort mig från tv:n då. Det är nämligen femton minuter i Eric Gadds vardag, barnslig som man är i min ålder och har idoler, men Eric har hängt med i halva livet och hans musik är oslagbar!

Randigt

Ännu mer bidrag till shoppinghetsen:). Det är fint med randigt och trenden håller nog i sig ett tag till. Här kommer mina tips från forever21, H&m och Lindex!
image202

Ja Tack!

Tobias, jag skulle vilja shoppa detta nu!
(och blogg.se strular som vanligt)
image201

Så arg

Tobias Persson (Komiker?) är så upprörd över att dagens ungdomar shoppar och bryr sig om sitt yttre istället för att fortsätta bygga järnvägar. Han verkar riktigt arg på Blondinbella och Ebba Von Sydow, varför lägger han sin energi på dom istället för att satsa på sin karriär som komiker, vilket jag iallafall tycker att han borde göra. Han skriver i dagens Expressen att han är upprörd över att unga tjejer tar sms-lån för att kunna köpa den senaste märkesväskan. Vad jag förstår så kan man bara låna upp till 3000:- vilket inte räcker så långt om du vill ha en märkesväska. Någonstans kan jag förstå honom då det hos många tjejer idag ligger en hets i att alltid hänga med i trender och se bra ut, att dom ska bli vuxna fort osv. Men den skulden ligger i hela samhället inte hos enskilda personer. Framförallt ligger ansvaret hos föräldrarna och deras uppfostran. Så länge man mår bra och kan ta ansvar för sina handlingar, so what att man shoppar lite och är mån om både det yttre som det inre?
image200

VB for Marc Jacobs

Vad säger man om det här då? Victoria Beckham på bilder för Marc Jacobs senaste kollektion. Ganska coola bilder tidigare, men den här? Nja, jag vet inte riktigt, stör mig på jättetuttarna som kommer upp vid halsen:)
image199

Påskafton

Börjar redan bli trött på dessa helger, och året som bara börjat:) Var ute en sväng på stan idag och jag tror jag hittat mina favoritsandaler från Vagabond. Dom ser inte så snygga ut på den här bilden som dom gör i butiken. Men frågan är om man ska lägga 600:- på ett par sommarsandaler? Jo, det tror jag nog man kan göra om man hittar rätt! Sen blev det lite mer VM i konståkning på tv:n, inte lika spännande som igår, men svenskarna var duktiga precis som hon Sjöström, 14 år och tog sitt första EM-guld på 100 meter fjäril ...Underbart!
image198

Så spännande

Inte fattade jag att det skulle bli så spännande med herrarnas korta program i konståkning. Alltså, när dom 2 svenskarna skulle åka så fick jag handsvett, var så orolig att dom skulle ramla vid hoppen, var beredd att ta fram skämmiskudden. Det behövdes inte för dom klarade sig galant, Kristoffer Berntsson och Adrian Schultheiss. Nu ligger dom riktigt bra till inför den sista tävlingen imorgon. Heeeeja Sverige
image197

Plastic

Dom här har många bloggat om och det var en del som hade dom förra året. Kanske blir det några färre det här året tt man kanske slår till på ett par? Tycker dom är praktiska och en massa coola färger att välja mellan. Monki brukar ju också få in liknande, får kolla om det kommer några snart. Dom här kommer från Åhléns och kostar 99:-
image196

VM i Konståkning

Det går ju här i Göteborg och det verkar vara ett riktigt drag, fullsatt varje dag. Jag har försökt få tag i biljetter, men det gick inte. Igår var det damernas fria program och det var så spännande. Sverige hade ju Viktoria Helgesson med och hon låg inför det sista programmet på en 16:e plats, men gjorde för många missar att hon till sista hamnade på en 18:e plats. Inte illla att vara bland dom 20 bästa i världen. Japanskan som vann var så söt, hon gjorde också en riktig supermiss, men reste sig och gjorde en jätteshow. Det har varit så kul och spännande att kolla och det har gått igenom tv:n att det var en bra publik. Sist, men inte minst alla kläder. Det är så extrema val inom konståkning med allt glitter och paljetter, men det är de som är så kul, att det blir så extravagant. Idag ska jag kika herrarna där 2 svenskar deltar!
image195

Glad Påsk

Nu blir det helg igen med god mat och en massa påskgodis. Förhoppningsvis fint väder så man får komma ut lite också. Annars får man väl ta lite tid till pluggande.
image193

Sko-Outlet

Fick ett superbra tips på Cecilias blogg om en ny sajt. Nämligen en skooutlet. Visst, mycket skräp, men massor av fynd till superpriser!
image192

På pricken

Nu har Ebba utvecklat sin tes om att det verkligen är ett PR-trick mellan Marie och Måns. Hon har precis som jag skrivit att det är väldigt konstigt att Marie som aldrig vill tala om sitt privatliv nu helt plötsligt ställer upp på stela pussbilder. Ska hon släppa en skiva tro? Ja det verkar så, för går man in på hennes hemsida så står det bara att hon är i studion..hahahaha Undrar om det funkar?

Hur gick det här till?

För bara ett par veckor sedan så hade Marie en sådan privat integritet att hon inte ville tala om sitt förhållande, som då var med producenten Rhami. Nu vill hon mer än gärna ställa upp på pussbilder, är detta som Ebba tror ett pr-trick?

Rosa till Dilek

Dilek i Izmir efterfrågade lite "tjejiga" accessoarer, alltså en massa rosa:) Här kommer ett urval som jag hittat hos kyssjohanna, asos, accessora och chique. Hoppas du ser nåt du gillar!
image191

Skor med färg

Vill man ha lite färg så kan man ju alltid satsa på ett par skor med en cool färg. Jag har hittat några som jag kan tänka mig att addera till en grå/svart klädsel!
image190

Marc Jacobs

Klockor som kommer från Marc Jacobs är ju helt underbara och jag har inte ledsnat på dessa ännu. Snyggt som ett halsband!
image189

Sofies blogg

Kolla in den här med bilder som läggs upp dagligen av Sofi Fahrman. Bra tips och fina bilder, mycket snyggt man vill ha!
image188

Olagligt?

Fortsätter mina tankar om bloggandet. Har ju diskuterats en del om att det skulle vara olagligt att göra reklam för produkter som man får betalt för att skriva om, men inte nämna att man får betalt för det/reklam. Är det olagligt? Ja, enligt marknadsföringslagen ska allt som är reklam redovisas som reklam, det finns ganska så klara regler för detta oavsett vilket media det handlar om. Nu har Konsumentverket startat sin egen utredning kring reklam på bloggar då dom själva anser att det är svårt att dra gränsen för vad som är reklam på en blogg eller inte. Just nu har man valt att granska blondinbellas blogg. Jag tycker att det finns en aspekt till och det är ju om trovärdigheten hos denna bloggare. Låt säga att jag läser en blogg och ser att personen som har bloggen visar upp en ny rengöringskräm och hyllar denna som den bästa hon testat. Naturligtvis faller jag för detta och köper den. Problemet som uppstår är ju att personen kanske inte alls gillar den här rengöringskrämen utan skriver så för att hon får betalt för det. Dessutom kan det i de långa loppet bli en misstänksamhet mot alla bloggare och de produkter dom skriver om, vilket är synd. Så länge man skriver att man får betalt för det så anser jag att det är helt okej!

Största bloggerskan

Det står ju helt klart att den mest lästa bloggen just nu är blondinbella. Hennes senaste statistik visade på 43ooo unika besökare bara igår. Något måste hon ha som gör att så många läser den? Min hypotes är att hon har skrivit under lång tid, hon blandar olika ämnen, men främst så uppfattar jag henne som en driftig person och är inte rädd för janten. Hon står för och skäms inte för att hon tjänar pengar på sin blogg. Dessutom är hon bara 17 år, wow! Hon vårdar verkligen sitt varumärke och syns i media tid som otid. Hon verkar ha hittat sin målgrupp och håller fast vid den. Men det ligger lite i att också vara en förebild för sina läsare, ett slags ansvar och det är inte bra när denna typ av bilder sprids eller att hon berättar rätt så ofta hur mycket hon dricker. Detta är det ju också ganska många som kommenterat i hennes blogg om. Men det är nog inte så lätt att vara 17 år i den vuxna världen!

Den största förklaringen tror jag dock ligger i att någon/några personer fick upp ögonen för hennes blogg och såg potentialen och förstod att här gick det att tjäna pengar. Dom har sedan tillsammans arbetat fram en marknadsplan för hennes blogg och bildade också ett bolag där Isabella får en del av överskottet, det mesta går nog tillbaks till bolaget för fortsatta framtida planer. Kanske det finns ett produkttänk också, att skapa produkter i hennes namn som ska locka hennes målgrupp?
Vad vet jag hur långt denna cirkus kan gå, men så länge vi läser bloggen, så länge kommer marknadsplanen att utvecklas. Men jag tror ändå att vi människor hela tiden vill ha nytt och kommer att ledsna och därmed söka efter nya bloggar. Bloggar som också får mediauppmärksamhet och dämed får nyfikna läsare!

Vad mycket snyggt

Din sko har ju fått in hur mycket snyggt som helst nu när de öppnat webbshop. Priserna är ju bra dom med där alla skor här nedan ligger mellan 199:- - 399:-. Dessutom fraktfritt för alla medlemmar hela mars ut!
image187

Perfekt

Nu har jag också märkt att dinsko startat webbshop. Perfekt utbud och pris som passar alla.
Blogg.se verkar strula som det gör ganska ofta nu för tiden, segt och slött!
image186

Snygg=Framgångsrik?

Här är ett superbra inlägg i debatten! Go Annika!

Snygg för att kunna blogga?

Fasiken vad trött jag blir på människor som hela tiden ska ta till utseendet som en täckmantel för sina andra brister. Denna dam Stina-Lee vill ge lite tips på hur man ska få så många läsare som möjligt på sin blogg och få bli känd. Hennes tips är att man måste vara snygg för att få läsare, hon tycker inte själv att hon är snygg, men påstår att hennes läsare tycker det. Sånt här gör mig upprörd. Vad har utseende med skrivandet att göra? Min tes är att det blir en täckmantel för att det saknas andra begåvningar och då tar man som tjej till utseendet, vilket är så trist och inte hållbart i längden. Hittar jag en intressant blogg så skiter jag fullständigt i hur personen bakom bloggen ser ut. Samma sak om jag läser en tidning som skrivits av en bra journalist, inte tittar jag på den personens utseende för att bedöma innehållet. Näe, det där är bara en bortförklaring för ens egna dåliga självfötroende och en brist på självkänsla och ens egna kunskaper!

Vad hände?

Vart tog det fina vädret vägen? Man blev ju ganska lurad att våren var på väg. Egentligen inte så konstigt att det snöar den 17:e mars, men man blir lika förvånad varje år!
image185

Stackars Björn!

image184

Min vilja

Jag vill ju att BWO tar hem det här, men tyvärr är dom nog inte tillräckligt folkliga för att alla ska rösta på dom . BWO hade nog kommit längst i Eurovision!
image183

Hur går det?

Vad tror ni? Hur ska det gå i årets mest sedda och viktigaste tävling, melodifestivalen? Ska vi skicka Christer eller Frida? Här är min lista för hur kvällen kommer att sluta:

1. Perelli
2. Sanna Nielsen
3. BWO
4. Linda Bengtzing (heter hon så?)
5. Rongedal
6. Amy Diamond
7. Sibel
8. Nordman
9. Christer Sjögren
10. Frida

Kanske Gråa?

Conversen är verkligen back. Mina vita börjar bli riktigt slitna så ett par nya kan behövas. Gillar dom vita bäst så det slutar väl med ett nytt par. Gillar inte dom låga. Kanske man skulle testa ett par gråa?
image182

Fredag

Superseg dag som inleddes med en tenta. Var helt slut efteråt. Mår inte alls så bra idag så det har blivit en filmfredag. Började kolla på Kungamordet som verkar ok. Nu blir det Lions for the Lambs med Tompan.

Debatten

Såg programmet igår, debatten om shopping. Ganska intressant, men tyvärr är inte Stina så duktig på att  låta folk tala till punkt. Blondinbella hade kloka åsikter och framstod för mig som en driftig, men lite naiv tjej. Hon kunde inte riktigt förstå frågan, att hon påverkade unga tonårstjejer som inte tjänar lika mycket pengar som henne. Ebba Von Sydow var också där och jag blev ganska besviken på hennes delaktighet. Hon har ofta kloka åsikter och hon skyddar alltid sina läsare, dom ska ingen trycka ner enligt Ebba, vilket är helt rätt. Men inte heller Ebba förstod kärnfråga. Hon satt dessutom och gjorde miner, himlade med ögonen och log hela tiden vilket jag uppfattade som nonchalans och arrogans. Svårt att ta hennes kommentarer på allvar då. Nu har en del av hennes läsare också kommenterat detta i hennes blogg, och hon fräser tillbaka att får man inte vara glad nu heller? Har det hänt något?

Bloggmingel för gamlingarna

Jag har fallit totalt för bloggkommentatorerna. Dom är vassa, ironiska, lite elaka på ett komiskt sätt och prickar ofta helt rätt. Dessa sköna damer är också från Götet och är precis som jag väldigt bittra över att vi inte fick komma på Veckorevyns bloggmingel. Så mitt förslag till blogkommentatorerna blev:
Vi har ett bloggmingel i Götet istället där vi bjuder in ALLA "mode"bloggare. Sen kör vi en debatt med er, Stina-Lee,BB och Engla. Ebba får vara moderator och styra upp ungdomarna, eller ännu bättre TokroligaTobias får vara moderator. Sedan delar vi ut goodieskasse från Coop. Dessutom måste alla betala inträde eftersom vi gamlingar inte tjänar några pengar på våra bloggar!
Vad säger ni, ni som inte fick komma på bloggminglet? Skulle inte det här bli ett mingel som skulle höras och skrivas om ända till Borås?

Debatt

I kvällens debattprogram så handlar det om att vi blir lyckligare eller inte av masskonsumtion. De som deltar i debatten är några bloggare, etikforskare och politiker. Ska bli intressant att få höra deras åsikter och slutsatser. Glöm inte att slå på tv:n klockan 22.00 på ettan!

Bloggvärlden stannade

Igår kväll hade Veckorevyn bloggmingel för alla modebloggare under 25 år, vilket innebar att Stockholms bloggvärld stod stilla under hela kvällen. Bloggkommentatorerna skriver på pricken att man inte alls är avundsjuk att man inte fick vara där och få en massa goodiebags eller att vi är för gamla, vi gamlingar är inte alls bittra:) Istället riktar jag min positiva energi mot Whyreds underbara kjolar!
image181

Top Model

Pluggat hela dagen, har ju organisationstenta på fredag. Nu blir det ett litet avbrott för att titta på Top Model och den delvis snygga juryn:)
image180

Nya armband

Cocoo är en bra nätbutik med stort utbud av accessoarer och prisvärt, man kan alltid hitta nåt där. Nu ska Cocoo själv designa smycken och har precis tagit fram läderarmband med olika budskap. Ligger helt rätt i tiden och härliga färger. Priset kommer att ligga på 165:- vilket kan vara lite dyrare än liknande jag har sett. Jag skulle satsa på ett orange och grönt som en extra färgklick till mina svarta kläder:)
image178

Snygg

image177
Hur snygg kan man bli? Rihanna är verkligen supersnygg i denna outfit även fast jag själv inte hade valt magtröjan som är så het just nu. Rihanna som person verkar så cool också och hennes musik är cool! Bilden såg jag först hos Cecilia på expressen och det om någon är ju en tjej med koll på snygga och coola tjejer!

Schulmans

Fan vad sjuka dom är...hahahaha Men dom har nog roligt i livet!

Sandaler

Ska verkligen köpa mig ett par sköna sandaler till sommaren, snyggt och praktiskt. Vet nog vad jag vill ha och alla dessa har det jag söker!
image175

Utställning

Ikväll ska jag gå och se lite vacker konst. Hittade en del godbitar ur hennes konst, speciellt denna som hon kallar "The Swedish girl". Konstnärinnan heter Marion Lahl och kommer från Tyskland. Hon arbetar även en del i glas och de ska bli intressant att se hennes konst!
image174

Skjortklänning

Den här har jag spanat in ett tag. Ser skön ut, och detaljerna med resåren nedtill gör den lite egen och med favoriter fickor på sidorna. Skulle nog bli perfekt till sommaren med söta sandaler till!
image173

Läderarmband

Snyggt med läderarmband och jag har sett att Åhléns har fått in flera varianter med silverdetaljer. Hittade dom här på blacknwhite, lite dyrare och det finns liknande och billigare hos accessora!
image171

Hur bra?

Hur bra är inte det här?

Väska

Ganska söt väska från Lindex. Var och kollade på den och tyvärr såg den lite plastig ut, vilket var synd på en annars fin väska!
image170

Wow Beckham

Kolla vad snyggt dom har fått till Victoria. Här ser hon riktigt bra ut i senaste numret av brittiska Vogue (ska nog kolla efter detta nummer). Knappt man känner igen henne!
image169

Klänning

Har kikat på en klänning från H&M ett tag. Svart med tyll under så att den blir vidare och vippigare, supersnygg, men  tyvärr tror jag att den är slut. Hittade denna i webbshopen och tänkte, varför inte, den ser skön ut till sommaren!
image168

Whoho

Det finns mirakel och det var att Carola försvann, så jag fick rätt/fel. Spelade ingen större roll vilka som hamnade i final bara det inte blev Carola, hon är färdig! Nordman och Sibel var värdiga vinnare....Whooho I lågornas sken...

Schlager

Här ska det bli schlager. Ganska intressant andra omgång i Kiruna och hur tävlingen kommer att gå till. Mitt tips är att (även om jag inte vill det) så Carola går vidare tillsammans med Sibel. Tror dock att Ola kan ha ganska stor chans och det hade varit kul om han och Sibel gick vidare, blir lite mer tävling och förnyelse då i finalen. Men som sagt, Carola går vidare bara för att det är hon, för låten är kass!

Essie cirka 25:-

Såg ett superbra tips hos bloggerskan amanda om Essie nagellack. I Sverige kostar en flaska 110:-, ingen vill konkurrera på den svenska marknaden så alla inklusive nätbutikerna tar 110:-, men så hittade jag detta alternativ. 25:- för det bästa nagellacket Essie. Sitter bra och alltid massa snygga färger. Kan beställas här, men kolla frakten först så att det inte blir dyrare eller gå ihop flera stycken så blir det ännu billigare!
image167

Forever 21

Går ju bra att beställa därifrån nu. Så billigt och massa snygga grejer. Jag är ju personligen fortfarande såld på peace-märken på diverse accessoarer. Hittade dessa från forever21 som kostade under 100-lappen
image166

Intressant lista

Veckans affärer har för 10:e året i rad utsett de 125 mäktigaste kvinnorna i affärsvärlden. Många gånger hör man att det finns för lite kvinnor på styrelse och vd-poster. Att männen bara väljer män som liknar dom själva, för det mesta gamla gubbar. Visst är det kanske så, men tittar man på den här listan så är det ju nästan bara uteslutande äldre kvinnor med en ålder av 50 år. Det fanns ett fåtal runt 30 år. Varför ser det ut så? Det bevisar ju till viss del att även kvinnor rekryterar utifrån sig själva, vart är alla yngre förmågor? Den bästa mångfalden finns i blandningen äldre och yngre, män som kvinnor och jag anser att kompetensen går före kön! Bara mitt lilla inlägg i debatten:)


Vill ha

Säger bara Prada. Så underbar plånbok!
image165

Vilka problem

Min blogg indexeras inte, verkar inte existerar fast jag pingar manuellt. Vilka u-lands problem det finns:) Ibland kan man blir irreterad för mindre. Tydligen var det inte bara min blogg som strulade igår. Så nu har jag suttit ett antal timmar på att göra om allt. Får kolla i windows imorgon. Det finns ju lite viktigare saker att göra så nu hoppas jag verkligen att hela bloggen syns. Måste plugga, inte långt kvar till tentan=ångest, men väntar på ett (hoppas jag) trevligt besked om jobb, kanske drömjobbet?

Jihooo

Nu kan även vi i Sverige handla från Top Shops webbshop. Hittade små godingar som jag inte hade tackat nej till!
image159

Problem

Blev uppmärksammad av nattis att allt inte syns på min blogg. Vad händer??? Från Firefox & Safari ser allt okej ut, men inte från Windows....Blir tooookig. Får göra om allt från början!!!

Lite lack

Smiter lite från pluggande och målar naglarna. Behöver lite ny färg så nu får dom bli lite rosa. Den ser riktigt snygg ut med en klar mjuk rosa färg.
image158

Flats

Försöker envist smita från studierna och kikar runt på snygga vår/sommarskor. Hittade dessa hos Victoria's Secret som faktiskt levererar hem till Sverige mot en fraktavgift. Man kan också hitta snygga underkläder naturligtvis, men också väskor och smink. Dom här skorna skulle jag vilja ha eftersom höga klackar inte är något för mig!
image153

H&M Katalogen

Katalogen damp ju ner häromdagen. Kändes inget vidare, jag fick ingen aha-upplevelse iallafall. Hittade små små godbitar som funkar en vårig sommardag!
image152

Disco

En liten discoboll runt halsen eller Marc Jacobs apsnygga klocka? Båda är lika urballa från Bloomingdales, så nästa gång du ska over there så kan du alltid köpa dig en!
image151

Tävling

Jag som skrev om att jag behövde en ny klocka, detta är ju perfekt och hoppas turen finns på min sida för jag vill ju vinna denna fina klocka!
image148

Härlig scarf

Vilken fin scarf jag hittade. Så vårfin med härligt blommigt mönster, lite maffig i färgerna från Sid & Sally
image147

Plugg

Nu är det intensivplugg för hela slanten. Tenta om 2 veckor som inte verkar bli så lätt, men det är bara att bita ihop!

image146

Melodifestivalen

Går inte att undvika, men dags ikväll igen för den sista delfinalen. Och hur kan det gå? Mitt tips:
Direkt till final: Pirellidäcken och Hedmanbruttan
Till andra chansen: Nordmansarek och Calaisacountry

Med Pirellidäcken i finalen så kan BWO få det ganska tufft, men man får inte glömma tomtarna Rongedal!

Gulliga

Söta T-shirtar kan man aldrig få nog av. Några av dessa från delias skulle jag inte tacka nej till, men jag har ju hittat en Mussetröja i allafall!
image145